Wednesday, October 15, 2008

Intermezzo. Inca o pledoarie pro-zoso

Fiindca sunt un tip de cuvant, pe de o parte, iar pe de alta fiindca - recunosc... :oops: - mi-e tare tarsh sa intru pe blogul unuia ce-si zice Mister Echilibru, dar care era cat pe-aci sa ne-arunce pana acum in cel putin 3-4 razboaie civile, deodata cu mineriadele pe care le-a cam orchestrat (si fac precizarea asta fiindca v-am promis ca voi incepe urmatoarea inspectie chiar cu bloggerul de la Echilibru si n-as vrea sa credeti ca sunt uituc), am zis sa ma mai destressez intrand in scurte vizite neprotocolare pe blogurile baietilor harnici din hyperspatz, mai precis pe-ale celor ce se suie mai des la cucurigul topului dynamic din sidebaru-mi din dreapta. Cum zoso e de departe cel mai harnic, procreind si cate 10 postari pe zi, hai - mi-am zis - sa vedem ce mai inventeaza campionu.

Ultima postare zosoica pe care o am la indemana se intituleaza Cum functioneaza lumea?, iar prin ea bloggerul ar vrea sa ne spuna ca la invatamantul de rahat pe care-l avem, salariile de rahat pe care le primeste dascalimea asta cu metoade si mentalitate de pe vremea ceaslovului lu Popa Dracu (stiti cine-i ista?) sunt aur curat, iar nu ceva chiar de lepadat, sa nu-i fie - dascalimii - cu banat. Ei bine, sunt de acord cu zoso, iar argumentul meu pro il extrag chiar din postarea ce v-am citat, debitata intr-un mumos stil demi-agramat (insemnand, per a contrario, ca invatamantul nostru n-a fost in stare sa-l invete carte nici macar pe bloggerul cel mai dotat, sper ca v-ati prins).

Zice zoso, de-un paregzamplu: "Tocmai ei – dascalii, n.m, hop -, care ar trebui să cizeleze şi să modeleze generaţii, nu sunt mai prejos de muncitorii de uzină." Or, "nu sunt mai prejos" inseamna, in spetza, ca profesorii nu sunt mai prosti decat muncitorii din uzina, ceea ce, per dos, cum ar veni, rezulta ca sunt cel putin la fel de buni, normal, iar chestiutza asta ar cam da peste cap argumentatia lui zoso cum ca avem profesori de cct ; noroc ca, dincolo de ce ne zice zoso, intr-un mod cam agramat, noi intelegem ca el insusi e exemplu viu al unui invatamant de rahat turcesc parfumat, care – cum va spuneam – n-a reusit sa-l invete cine stie ce carte nici pe un blogger ceva de speriat.


In rest, sunt perfect de acord cu zoso, pe bune. De altfel, descoperirea zosoica era secretul lu Polichinelle, n-asa ? LOL Nici dreq nu mai stia o asa taina :D Hai... mambo siria (caci doar nu credeti ca era sa zic altceva, a...? ;))

0 comments:

Post a Comment